СОЦИАЛИЗАЦИЯ ЗА АСОЦИАЛНИ И ТРЕВОЖНИ КУЧЕТА

Често сме имали случаи, в които кучето има някакъв поведенчески проблем свързан асоциализация  или често изпадане в състояние на тревожност и несигурност. Това води до ред проблеми като лаене, криене, отказ от хранене, страх от изоставяне, дори агресивност към други кучета или хора. 

Собствениците на такива домашни любимци често не могат да се справят с това поведение и не знаят дали може спокойно да оставят кучето си на хотел, когато им се наложи да пътуват или са заети.

В такива случаи за нас е мисия да опознаем кучето и неговия човек и да се опитаме да насочим и двамата как да се справят с нежеланото поведение, за да може спокойно в случай на нужда да могат да го доведат при нас. За целта предлагаме краткотраен престой при нас – дневна грижа за кучета, но преди това - среща и разходка в близкия парк, където можем да наблюдаваме неговото поведение, но и поведението на неговите хора. Не е тайна, че доста често проблемът е в самите стопани и несъзнателно те провокират това поведение у кучето.

Човекът трябва да бъде водач и ако той не знае как да накара кучето му да го приеме по този начин, кучето става несигурно и тревожно, а доста често може да поеме ролята на водач. И тъй като си нямаме български Сизър Милан, към който да се обърнете за консултация,  ви предлагаме заедно да погледнем проблема отстрани и с общи усилия и най вече с помощта на „глутницата” – останалите наши опашати приятели, да се опитаме да дадем сигурност на вашето куче, за да може спокойно да го оставяте на хотел, когато пътувате или сте заети. 

ХАРЕСАЙТЕ НИ В FACEBOOK

В нашата facebook страница публикуваме весели истории и много забавни снимки на всички опашати гости на хотел за кучета и други домашни любимци Опашатковци. Очакваме Ви!

 към страница Опашатковци